Monday, February 27, 2006

Nordmenn er høye

På tross av at jeg selv ikke rager mer enn 158cm over bakken, har det aldri før slått meg at nordmenn er høye. Og selv om jeg har vært i Italia og andre steder i syden på ferie før, har jeg ikke fått den aha-opplevelsen jeg fikk da jeg reiste hjem til jul, etter å ha bodd i Italia i tre måneder. På flyet hjem tenkte jeg så smått at det var påfallende mange høye mennesker der, men det var ikke før vi landet på Gardermoen, og jeg befant meg i et mylder av svært høye mennesker, at jeg skjønte hvorfor vi har fått dette ryktet. Det er jo ikke det at det ikke finnes høye mennesker i Italia, eller at jeg er den eneste lave i Norge, men når man befinner seg i en folkemasse blir det brått mye tydeligere - har man en viss utsikt, eller ser man stort sett bare skuldrer, brystkasser og albuer?

Det pussige er at jeg ikke la spesielt merke til at italienere er lave da jeg flyttet hit. Man skulle kanskje tro at jeg ville oppleve et par klarhetens øyeblikk når jeg fikk oppleve hvordan verden antagligvis fortoner seg for folk flest, men så skjedde ikke. Jeg tenkte stort sett at "folk her nede er da virkelig ikke spesielt lave". Kanskje er det først når ens egen målestokk blir utfordret at man legger merke til denne type forskjeller, og at forskjeller andre veien oppfattes som aldeles normale. Jeg har i alle fall fremdeles ikke inntrykk av at italienere er lavere enn folk flest.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

En blogg kan være et godt verktøy for en som i litt for stor grad glemmer de små og store tingene som utgjør livet. Dette er min reserve- hukommelse.