Monday, August 28, 2006

Sommerbetraktninger

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er bitter. I Norge og på vestlandet har man hatt den fineste sommeren siden man begynte å måle. Hele våren og sommeren har det vært sol og nydelig (jeg får sms hver gang det ikke regner). Tilfeldigvis nøyaktig det samme som skjedde da jeg var i Australia. Også da hadde man den fineste sommeren siden målingene begynte, og nå har man etter alt å dømme altså perset denne sommeren.

Det gjorde meg ikke noe da dere hadde en fin vår. Jeg unnet dere såpass. Gledet meg i stedet på egne vegner over å skulle tilbringe sommeren i Italia. Så deilig med strand og varme i ledige øyeblikk, tenkte jeg naivt. Tanker jeg skulle få ete i meg igjen, da sommeren kom dundrende i slutten av juni. 38 varmegrader og nærmere 100% luftfuktighet har en lammende effekt. Ikke et vindpust, ingen effekt fra verken skygge eller natt. Svett, klam og ekkel. Dusje, livet var godt og verden gav mening igjen. Et halvt minutt etterpå, like svett, klam og ekkel igjen. Jeg fikk et hat-forhold til stranda, hvor jeg var tvunget til å gå hver dag, fordi det eneste stedet jeg ikke led, var duppende i vannskorpen, som forøvrig holdt en temperatur på rundt 30 grader, og hadde særdeles lav kjøleeffekt. Varmt og klamt over alt, døgnet rundt. Man blir passiv. Apatisk. Der man før hadde et relativt rikt spekter av tanker, finner man nå at mesteparten av tiden går med til å pønske ut planer for å unnslippe varmen. Irrasjonelle idèer dukker opp, som å fylle vasken med kaldt vann, legge armene oppi, stå der noen minutter. Ingen nevneverdig effekt. Jeg tenkte med gru på at jeg skulle være der helt til 24. august. Og august kom til å bli enda varmere sa de.

Nå ble takk og lov ikke august verre, august var helt nydelig. Poenget er at man i Norge hadde drømmesommeren helt frem til nettopp 24. august. Da tok det kjapt slutt ja! Siden jeg kom har det mer eller mindre regnet, og endatil tordnet, og kommer til å fortsette med det i overskuelig fremtid. Kunne jeg ikke fått en eneste liten bit av sommer på vestlandet?

2 Comments:

At 4:02 pm, Anonymous Publisher said...

Typisk uflaks! Ser heldigvis ut som om høsten skal bli skikkelig fin da! Håper den er like fin på vestlandet som den her i oslo :)

 
At 11:10 am, Blogger laila said...

Ja, ikke sant? Vi har hatt et par fine høstdager her også, men sikkert ikke like fint som i Oslo - det er vel stort sett finere der. :)

 

Post a Comment

<< Home

En blogg kan være et godt verktøy for en som i litt for stor grad glemmer de små og store tingene som utgjør livet. Dette er min reserve- hukommelse.